RANGER

Típus

Vontatott

Tartálytérfogat

2500 l

Szórókeret-szélesség

18 - 24 m

Szórókerettípusok

EAGLE

RANGER

Típus

Trailed

Tartálytérfogat

2500 l

Szórókeret-szélesség

18 - 24 m

Szórókerettípusok

EAGLE

ranger-chassis-steering.jpg

Kormányzás

SelfSteer kormányzás
A SelfSteer a traktor 3-pont függesztőszerkezetéhez csatlakozik, és jobb nyomkövetést biztosít a táblaszéli fordulókban. A SelfSteer egy egyszerű és kis karbantartási igényű mechanikus kormányzás rendszer, amely nem igényel beavatkozást, vagy beállítást a gépkezelő részéről a permetezés során.

Lejtőkorrekció
A SelfSteer felszerelhető lejtőkorrekcióval is. Ez a funkció kézzel működtethető a traktor hidraulikarendszerén keresztül, és segíti a SelfSteer rendszert abban, hogy a permetezőgépet a traktor nyomvonalában tudja tartani lejtőn, a rétegvonalak mentén haladva is.

Vázszerkezet

A kiemelkedő teherbírású alváz nagyszilárdságú acélból készül.
A RANGER alváza kivételes teherbírást biztosító, nagyszilárdságú acélból készül. Az alvázat úgy tervezték, hogy kiállja a legnagyobb igénybevételt jelentő körülményeket is, bárhol a világon.

A vázszerkezet kialakítása alacsony tömegközéppontot biztosít.
Egy magasan lévő tömegközépponttal rendelkező permetezőgép használata veszélyes lehet. Ebből kiindulva nagy erőfeszítéseket tettünk annak biztosítására, hogy a RANGER a lehető legalacsonyabb tömegközépponttal rendelkezzen, de ez ne jelentsen kompromisszumot a szabad hasmagasság terén.

Kiváló szabad hasmagasság
A híd és a vázszerkezet egyedi kialakítása következtében a szabad hasmagasság kiváló. A traktorhoz kapcsolódó vonórúd és a permetezőgép hídja képezik a legalacsonyabb pontokat a permetezőgépen.

ranger-chassis-frame.jpg

Kiszolgálási terület

Egyszerűen ellenőrizhető tartály
A tartályfedél a platformhoz nagyon közel helyezkedik el, ezáltal a tartály ellenőrzése rendkívül egyszerű, és – a tartály alakjának is köszönhetően – a belső oldalfalak és a tartályfenék átvizsgálása sem jelent problémát a kezelő számára.

Alacsony platformelhelyezés
A platform a lehető legalacsonyabban helyezkedik el, és könnyű hozzáférést biztosít a tartályhoz a kezelő számára. A platformon való közlekedést fogódzkodó teszi kényelmessé és biztonságossá.

ranger-chassis-service-area.jpg

Híd és kerekek

Kiváló szabad hasmagasság
Az alváz kialakításának köszönhetően a növényállomány károsítása minimális, mivel a híd alatti szabad hasmagasság 700 mm.

Állítható híd
A híd 5 fokozatban állítható – egyszerűen lazítsa meg a csavarokat, és helyezze át azokat más pozícióba.

ranger-chassis-axle-wheels.jpg
ranger-chassis-brakes.jpg

Fékek

A Ranger fék nélküli változatban vagy a 4 különböző fékopció egyikével felszerelve rendelhető.

A rögzítőfék nélküli hidraulikus fék versenyképes megoldást jelent azokban az országokban, ahol a fék az adott ország közlekedési előírásai szerint követelmény.

Ne feledje, hogy az adott ország közúti közlekedésre vonatkozó jogszabályait be kell tartani.

ParaLift emelőrendszer

A kategóriában kiemelkedő
HARDI ParaLift keretemelő rendszer csupán minimális karbantartást igényel (kenés, beállítás stb.), és jobb szórókeretműködést biztosít, mint a hagyományos ’H’-keretrendszerek.

A HARDI ParaLift rendszer nagy növényállomány feletti magasságot biztosít bármely növénykultúrában.
A hosszú függesztőkarok nagyon rugalmas magasságállítást tesznek lehetővé: a szórókeret magassága 50–170 cm tartományban állítható, a permetezőgép kerékkonfigurációjától függően. A szórókeret-felfüggesztés nagy csatlakozási szélessége is hozzájárul a keret kiváló működéséhez. A 100 cm széles ParaLift szerkezet nagyon stabil csatlakozást biztosít a szórókeret számára.

ranger-chassis-paralift.jpg

Főtartály

Nagyon alacsony tömegközéppont
Annak érdekében, hogy a permetezőgép minél stabilabb legyen, a tartály az alsó részén sokkal szélesebb. Ez biztosítja az alacsony tömegközéppontot.

Ahogy a tartály ürül, a folyadék tömegközéppontja előre tevődik át, így fenntartja a vonórúd terhelését. Ily módon biztosított, hogy a traktor kapaszkodóképessége megmarad, még emelkedőn felfelé haladva, akár majdnem üres tartály esetén is. A tartály előre lejtő kialakítása miatt az összefolyó közelében nagyon hatékony a keverő hatás.

A permetezőgép még akár 10 fokos lejtőn (vagy emelkedőn) állva is teljesen kiüríthető.

Tartályürítés
A főtartály leürítése egyszerűen megoldható egy zsinór meghúzásával. A kezelő ilyenkor a tartály tetején tartózkodik, ami biztonságosabbá teszi az ürítési műveletet.

Tartályszintjelző
A RANGER alapfelszereltségben rendelkezik szintjelzővel, ami biztosítja, hogy a tartálytartalom mindig látható legyen. A tartályban nincsenek éles sarkok, zugok, amelyek lehetővé tennék a növényvédő szer leülepedését.

Keverőfúvókák
Az állítható, nyomás alatti keverőrendszer lehetővé teszik a kezelő számára, hogy a keveréssel alkalmazkodjon a különböző permetezési technológiákhoz. Például lehetséges a nehezen elegyedő vegyszerek esetében a keverőhatást a maximálisra növelni, de például habképződésre hajlamos vegyszereknél lecsökkenteni a keverési intenzitást.

ranger-chassis-main-tank.jpg

Tisztavizes tartály

A RANGER felszerelhető egy praktikus helyre erősített, 19 literes tisztavizes tartállyal is, ami tiszta vizet biztosít a kezelő számára a szennyezett dolgok biztonságos megtisztításához.

ranger-chassis-clean-water-tank.jpg

Öblítőtartály

A RANGER komplett öblítőrendszerrel is felszerelhető. Ezzel elvégezhető a permetező berendezés átöblítése a permetezési munka végeztével. A rendszer átöblíti az elosztó egységet, a szivattyút, a szűrőket és szórókeret-vezetékeket is. Az alapfelszereltségbe tartozó tartályöblítő fúvóka erőteljes tisztítást biztosít a tartály belsejében is. Az öblítőrendszer gyors, biztonságos és egyszerű átállást biztosít a különféle növényvédőszerek alkalmazása között.

A 250 literes öblítőtartály a stabilitás érdekében a hátsó hídon helyezkedik el. A töltés egyszerűen elvégezhető a permetezőgép bal oldaláról.

ranger-chassis-rinsetank.jpg