NAVIGATOR i

Típus

Vontatott

Tartálytérfogat

3000 / 4000 / 5000 / 6000 l

Szórókeret-szélesség

18 - 39 m

Szórókerettípusok

DELTA, DELTA FORCE

NAVIGATOR i

Típus

Trailed

Tartálytérfogat

3000 / 4000 / 5000 / 6000 l

Szórókeret-szélesség

18 - 39 m

Szórókerettípusok

DELTA, DELTA FORCE

Vázszerkezet

A nagy igénybevételre tervezett NAVIGATOR alváz kivételes teherbírást biztosító, nagyszilárdságú Domex acélból készül. Az alvázat úgy tervezték, hogy kiállja a legnagyobb igénybevételt jelentő körülményeket is, bárhol a világon.

Alacsony tömegközéppont
Egy magasan lévő tömegközépponttal rendelkező permetezőgép használata nagy veszélyt rejt. Ebből kiindulva nagy erőfeszítéseket tettünk annak biztosítására, hogy a NAVIGATOR súlypontját a lehető legalacsonyabbra helyezzük anélkül, hogy ezzel veszélyeztetnénk a nagy szabad hasmagasságot.

Egyedülálló felépítés, hosszú vonórúddal
A hosszú vonórudat csavarok rögzítik az alváz alatt, ami nagyszerű menetstabilitást biztosít, mivel felveszi a nagy menetsebesség esetén jelentkező, lefelé és felfelé ható erőhatásokat.

Kiemelkedően jó szabad hasmagasság
A keréktengely és a vázszerkezet egyedülálló felépítése kiemelkedően nagy szabad hasmagasságot biztosít, így abszolút minimálisra csökkenti a növényállomány károsodását. Egyetlen fékrudazat, vagy kormányalkatrész sem helyezkedik el a keréktengelynél alacsonyabban.

A vonórúd traktorhoz való csatlakozási pontja mindig a permetezőgép legalacsonyabb pontja lesz, és a legtöbb esetben a traktor hídja is alacsonyabban helyezkedik el, mint a permetezőgép alváza. A NAVIGATOR kialakításának fontos jellemzője, hogy vonórúd keskeny, és valamivel feljebb helyezkedik el a hídhoz való csatlakozási ponttól. A permetezőgép alatti, kulcsfontosságú hasmagasság kiváló: az abroncsmérettől függően 70-80 cm.

navigator-chassis-frame.jpg

Kiszolgálási terület

Egyszerűen ellenőrizhető tartály

A fedél a platformhoz közel van elhelyezve, így a tartálytartalom egyszerűen ellenőrizhető. A tartály kialakítása olyan, hogy a kezelő kiválóan rá tud tekinteni a belső oldalfalakra és a tartály aljára is.

Fellépő az egyszerű hozzáférés érdekében
Egy, a vonórúdra erősített, kihajtható fellépő biztosít biztonságos feljutást a platformra.

Viszonylag alacsony platformelhelyezés
A platform az egyszerű hozzáférés érdekében a lehető legalacsonyabb.

Hozzáférés az elektronikus rendszerhez a jobb oldali burkolat felemelésével
A karbantartási célú hozzáférést megkönnyítendő, az elektronikus részegységek és csatlakozások többsége a jobb mellső burkolat mögött, egy dobozban található.

Könnyen hozzáférhető folyadékrendszer
A folyadékrendszer is remekül hozzáférhető a platform padlólemezén keresztül.

Mérőműszerek védett helyen
A szívóági szűrő állapotát jelző vákuummérő és a nyomásmérő a platform fölött helyezkednek el. Ez kiváló rálátást biztosít a műszerekre a traktorról, és jó védelmet biztosít számukra a környezeti hatásokkal szemben.

navigator-chassis-service-area.jpg

IntelliTrack rendszer

A NAVIGATOR egy nyomkövető változatban is rendelkezésre áll, amely esetében a vonórúd osztott: a hátsó rész az alvázhoz van rögzítve, a mellső rész pedig mozgatható. A hátrafelé hajlított csukló tengely biztosítja a lehető legjobb geometriát a stabilitás megőrzéséhez, valamint a hidraulikus részegységek elhelyezéséhez.

Dinamikus Elektronikus Vezérlés (DEC)
Az IntelliTrack rendelkezik egy integrált biztonsági funkcióval is, amely megakadályozza, hogy a kormánymunkahengerek módosítsák a vonórúd helyzetét, ha a haladási sebesség túl nagy az adott nyomtávbeállításhoz.

Alapfelszereltségben 2 munkahenger
Vizsgálatok kimutatták, hogy a vonórúdon 2 munkahenger nagyobb menetstabilitást biztosít, és a nagyobb olajfelvétel az egyenlő térfogat következtében a permetezőgép számára sokkal finomabb elfordulást tesz lehetővé.

Egyszerű csatlakoztatás a traktorhoz
Miután a NAVIGATOR IntelliTrack kalibrálása megtörtént, a kezelőnek mindössze két kisméretű láncot kell csatlakoztatnia a traktorhoz a permetezés megkezdése előtt.

navigator-chassis-intellitrack.jpg

Hidak és fékek

Fix vagy állítható híd
A NAVIGATOR 3000 és 4000 1,90 méter kerékagytávolságú híddal áll rendelkezésre, amely 1,80 – 2,00 m nyomtáv beállítását teszi lehetővé. Az egyes nyomtávbeállítások a kerekek forgatásával valósíthatók meg. Az állítható híd opcióként áll rendelkezésre minden típus esetében. Ebben az esetben a nyomtáv csavarok fellazításával állítható.

Kiemelkedően jó szabad hasmagasság
A fékrendszert úgy terveztük, hogy semmilyen fékalkatrész, például fékkar vagy munkahenger se helyezkedjen el mélyebben a híd szintjénél.

Fékek
A NAVIGATOR koncepció a géptulajdonos kezébe adja a választás lehetőségét, hogy melyik fékrendszert preferálja. 5 különböző lehetőség áll rendelkezésre. A 4000–6000 literes modellek esetében mindenkép kötelező a fékrendszer rendelése, miáltal 4 lehetséges opció marad. Vegye figyelembe, hogy a közúti közlekedésre vonatkozó jogszabályok betartása kötelező.

Minimális belső átmérő
A kerekek közötti távolság belül 118 cm + a váz és a gumiabroncs közötti távolság

navigator-chassis-axles-brakes.jpg

SmoothRide

Az opcionális SmoothRide felfüggesztési rendszer egyszerű, megbízható és semmilyen vagy nagyon kevés karbantartást igényel. A rugózás következtében a permetezőgép egyenletesebben halad, ami nagyobb kapacitást és jobb menetkomfortot jelent.

A mozgásokat 2 poliuretán lengéscsillapító tompítja. A csillapítók mérete biztosítja, hogy tele tartály esetében sem kerülnek túlzott nyomás alá, ami biztosítja hosszú élettartamukat.

Közúti közlekedés során a permetezőgép és következésképpen a keret sem gyakorol nagy nyomást a csillapítókra. Szántóföldön a szórókeret-felfüggesztés jobban érvényesül, és a szórókeret a növényállomány fölött megfelelő magasságban tartható.

navigator-chassis-smoothride.jpg

ParaLift emelőrendszer

A modern permetezőgépeken a paralelogramma-keretfelfüggesztés általánosan elterjedt. A ParaLift rendszer már több mint 20 000 vontatott permetezőgépen bizonyította kiváló működését. Nincsenek csúszó alkatrészek, kizárólag vízszintes csavarok és egy automatikus szállításihelyzet-rögzítő mechanizmus gondoskodik a kiváló szórókeretstabilitásról, minimális karbantartási igény mellett. A ParaLift rendszer toló jellegű, ami azt jelenti, hogy a szórókeret felemelt helyzetében a munkahenger kitolt helyzetben van.

Könnyen szervizelhető
A HARDI ParaLift csupán minimális karbantartást igényel (kenés, beállítás stb.) a hagyományos ’H’-keretrendszerekhez képest.

navigator-chassis-paralift.jpg

Főtartály

A NAVIGATOR polietilén tartálya egyetlen darabból készül. Nagyon egyenletes belső felülettel rendelkezik: nincsenek a tartály belsejében közfalak, és a tartály szabadon fekszik fel a keretre.

Alacsony tömegközéppont
Annak érdekében, hogy a permetezőgép minél stabilabb legyen, a tartály az alsó részén sokkal szélesebb, és tökéletesen illeszkedik a keret kialakításához. Ez biztosítja az alacsony tömegközéppontot.

Ahogy a tartály ürül, a folyadék tömegközéppontja előre tevődik át, így fenntartja a vonórúd terhelését. Ily módon biztosított, hogy a traktor kapaszkodóképessége megmarad, még emelkedőn felfelé haladva, akár majdnem üres tartály esetén is.

navigator-chassis-main-tank.jpg

Öblítőtartály

Az opcionális felszereltséget képező, 500 literes öblítőtartály ugyanaz a kivitel, mint a COMMANDER permetezőgépeken. Megfelelő folyadékmennyiséget biztosít mind a külső, mind a belső tisztításhoz.

Egyszerű feltöltés a munkazónából.
A munkazónában elhelyezett 1”-os feltöltőcsatlakozás alapfelszereltség.

A fokozott stabilitás érdekében a hídon helyezkedik el
Az öblítőtartály jellemzően az a tartály, amely utoljára ürül ki. A hátsó hídon való elhelyezésével fokozható a stabilitás.

Szintjelző
A szintjelző a munkazónában, a bal oldalon helyezkedik el, lehetővé téve az ütemezett tisztítást.

Öblítőfúvókák
Az öblítőtartályhoz két öblítőfúvóka tartozik alapfelszereltségként.

navigator-chassis-rinsetank.jpg