COMMANDER

Típus

Vontatott

Tartálytérfogat

3300 / 4500 / 5500 / 7000 l

Szórókeret-szélesség

18 - 36 m

Szórókerettípusok

DELTA FORCE, TERRA FORCE, TWIN FORCE

COMMANDER

Típus

Trailed

Tartálytérfogat

3300 / 4500 / 5500 / 7000 l

Szórókeret-szélesség

18 - 36 m

Szórókerettípusok

DELTA FORCE, TERRA FORCE, TWIN FORCE

SmartValve

A feltöltés vagy a tisztítás során a permetezőgép működtetéséhez szükséges minden elsődleges funkció vezérlése a munkazóna központi részén lévő két forgókarral történik.

A logikus elrendezésű forgókarok és a jól látható, színkódolt ikonok nagyon egyszerűen átláthatóvá és kezelhetővé teszik a rendszert. A SmartValve szelepek jelentősen csökkentik a permetezőgép indításához és működtetéséhez szükséges időt.

commander-workzone-smartvalve.jpg

Szivattyú

A nagyobb méretű permetezőgépek által támasztott követelményeknek való megfelelés és a hosszabb élettartam érdekében a HARDI 464 típusú szivattyút alkalmazzuk. A nyomásesés mérséklését a membrán feletti áramlás javításával sikerült elérni. A karbantartás egyszerűsítése érdekében a szivattyún integrált emelőhorgokat helyeztünk el, és az elöl és hátul történő zsírzás megkönnyítésére két zsírzószem helyét is megváltoztattuk. A műszaki élettartam meghosszabbítása érdekében az öntvény hajtókar-támasztógyűrűt is átalakítottuk. A legszembetűnőbb változást az új burkolatok jelentik, amelyek a sár és víz rendszerbe történő bejutásától védik a szivattyút.

  • Önfeltöltő
  • Károsodás nélkül járhat szárazon
  • Könnyen szervizelhető
  • Külső kenéssel ellátott forgattyúház
alpha-evo-workzone-pump.jpg

EasyClean szűrő

Az EasyClean szűrő egy nagykapacitású szívóági szűrő. A szűrő állapota folyamatos felügyelet alatt tartható a SafeSpray vákuummérő segítségével.

Ezáltal biztosítható, hogy a szűrő tisztítása akkor és csakis akkor történjen, amikor erre szükség van. A szűrő tisztításakor a kezelőnek mindössze 90°-kal el kell fordítani a fedelet. Ezzel elzárja a főtartály szelepét a szűrő alján, és kinyitja a szűrőt a vizsgálathoz.

alpha-evo-workzone-easyclean.jpg

CycloneFilter szűrő

A HARDI CycloneFilter ciklonszűrő egy egyedülálló nyomóági szűrő, amely nagy sebességű örvénylést alkalmaz a tisztítóhatás biztosítására. Ez az örvénylő működés jelentősen megnöveli a szűrő tisztítási teljesítményét.

Ezen kívül a ciklonszűrő egy egyedülálló regenerációs funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a szükség szerinti átöblítését.

Az egyedülálló ciklonműködés jelentősen javítja az öntisztulási képességet.
A szűrő belsejében létrejövő örvénymozgás felgyorsítja a folyadék mozgását a szűrőház mentén, ezáltal növeli az öntisztulási folyamat hatékonyságát.

A szűrőt álló helyzetben kell beszerelni.
A szűrő olyan helyzetben van felszerelve, ami biztosítja, hogy nem juthat ki folyadék a szűrő ellenőrzésekor. Ezzel kevesebb leállásra van szükség, és a folyadékrendszerben is kisebb a nyomásesés.

alpha-evo-workzone-cyclone.jpg

TurboFiller

A HARDI TurboFiller vegyszerbekeverő nagy mennyiségű por állagú és folyékony növényvédőszer kezelésére lett kifejlesztve. A nagy kapacitása a tartály alján lévő, forgó keverőtárcsa által kevert víz örvénylő hatásával kombinált erős vákuumnak köszönhető.

Nagy keverési teljesítmény
A vegyszerbekeverő nagy nyomású folyadék segítségével kelt erős örvénylést a tartályban. Ennek az erős keverőhatásnak köszönhető, hogy bármilyen por állagú, vagy folyékony halmazállapotú vegyszer bekeverése még azelőtt megtörténik, hogy a permetlé tartályba kerülne. A leghatékonyabb keverést akkor végzi a TurboFiller, ha legalább félig van töltve vízzel.

Optimális betöltési magasság
Egy rugó-előfeszítéses tartókonzol könnyíti meg a TurboFiller – biztonsági reteszeléssel rögzített – szállítási helyzetből feltöltési helyzetbe történő átállítását. A feltöltési helyzetben a betöltőnyílás körülbelül 95 cm-re van a talajszinttől.

EFC szakaszoló szelepek

Az elektronikus gyorsvezérlés (EFC) egy moduláris rendszer, amely minden szakaszhoz külön kényszerhajtású motoros szelepet és – az összes szakasz lezárt helyzetéhez – egy központi nyomáshatároló szelepet tartalmaz.

A szakaszoló szelepek külön nyomáshatárolóval rendelkeznek. Amikor egy szakasz kikapcsolt (OFF) állásba kerül, akkor az érintett fúvókákhoz futó nyomóvezetékekben megszűnik a nyomás.

Ez a fúvókák működésének azonnali leállását eredményezi. Az EFC-nek nincs szüksége semmilyen állításra, például nyomáskiegyenlítésre.

commander-workzone-efc-boom-section-valves.jpg

DynamicFluid4 folyadékrendszer

A DF4 dinamikus folyadékrendszer működése 4 érzékelőre épül.
Az COMMANDER folyadékrendszere egy új koncepciót testesít meg, amely a rövidebb reakcióidők és ebből adódóan precízebb szántóföldi kijuttatás érdekében került kifejlesztésre.

Az ALPHA evo új, erőteljes motorváltozatai és a hidrosztatikus sebességváltómű új vezetési stílust hoztak, gyakoribb sebességváltozásokkal és intenzívebb gyorsításokkal. Ezek olyan tényezők, amelyek a GPS-alapú keretszakasz-vezérléssel együtt komoly kihívásokat jelentenek a folyadékrendszer működése szempontjából. A hagyományos folyadékrendszerben a szabályozás olyan adatok visszacsatolása alapján történik, amelyek korábban változtak meg. Például megnövekedett a fordulatszám, és röviddel ezután a folyadékáram már túl nagy lesz a fúvókáknál. Ezt érzékelve a permetezőgép vezérlőegysége leszabályozza a nyomást, de közben a fajlagos kijuttatási mennyiség már túllépte a kívánt értéket.

A DynamicFluid4 folyadék rendszer kiszámítja a megnövekedett fordulatszám következményeit, és azonnal végrehajtja a szabályozást. A DynamicFluid4 megelőző beavatkozása a folyadék rendszerbe épített 4 érzékelőn alapul, amelyek mérik a fordulatszámot, a szabályozó szelepek pozícióját, a folyadékáramot és a nyomást. Ennek köszönhetően az új szoftverrel és az egyedülálló kerámia szabályozó szeleppel együtt a DynamicFluid4 a kijuttatási mennyiség olyan precíz szabályozását nyújtja, amely jelenleg elérhető legjobb működést garantálja.

alpha-evo-workzone-dynamicfluid4.jpg