COMMANDER

Típus

Vontatott

Tartálytérfogat

3300 / 4500 / 5500 / 7000 l

Szórókeret-szélesség

18 - 36 m

Szórókerettípusok

DELTA FORCE, TERRA FORCE, TWIN FORCE

COMMANDER

Típus

Trailed

Tartálytérfogat

3300 / 4500 / 5500 / 7000 l

Szórókeret-szélesség

18 - 36 m

Szórókerettípusok

DELTA FORCE, TERRA FORCE, TWIN FORCE

Vázszerkezet

A nagy teherbírású alváz nagyszilárdságú acélból készül.
A COMMANDER alváz nagyszilárdságú acélból készül, ami kivételes szilárdságot és viszonylagosan alacsony tömeget biztosít. Az idő próbája azt mutatja, hogy az alváz sok éven keresztül ellenáll az anyagkifáradásnak.

A vázszerkezet alacsony tömegközépponttal rendelkezik.
Egy magasan lévő tömegközépponttal rendelkező permetezőgép használata nagy veszélyt rejt. Ebből kiindulva nagy erőfeszítéseket tettünk annak biztosítására, hogy a COMMANDER a lehető legalacsonyabb tömegközépponttal rendelkezzen, de ez ne jelentsen kompromisszumot a szabad hasmagasság terén.

Kiváló szabad hasmagasság
A keréktengely és a vázszerkezet egyedülálló felépítése kiválóan gondoskodik a növényzet épségének védelméről. Egyetlen fékrudazat, vagy kormány alkatrész sem helyezkedik el a keréktengelynél alacsonyabban.

Ezért mindig a traktorhoz és a permetezőgép tengelyéhez csatlakozó vonórúd lesz a gépkapcsolat legalacsonyabb pontja. A híd alatti szabad magasság a gumiabroncs méretétől és a kerékbeállításoktól függően 70-80 cm.

Minden kábelcsatorna, vezeték és tömlő elhelyezkedése típusspecifikus. A vezetékek kábelcsatornákban helyezkednek el. A csatornák úgy vannak kialakítva, hogy a vezetékek és kábeltömlők el vannak különítve azoktól a tömlőktől, amelyek nyomás hatására illetve annak megszűnésére mozognak.

commander-chassis-frame.jpg

Kiszolgálási terület

Egyszerű tartályvizsgálat
A fedél a platformhoz közel helyezkedik el, ami egyszerűvé teszi a tartály ellenőrzését. A tartály kialakítása kiváló rálátást biztosít a kezelő számára mindkét belső oldalra és a tartály aljára is. A COMMANDER 5500 és 7000 I integrált fellépővel és biztonsági fogódzóval is rendelkezik a tartályfedélhez való hozzáférés megkönnyítésére.

Lehajtható létra a könnyű megközelítés érdekében
A platformra történő egyszerű feljutás érdekében a lehajtható létra egyszerűen lehúzható.

Alacsony platformelhelyezés
A permetezőgép kialakítása lehetővé teszi a platform alacsony elhelyezését.

commander-chassis-service-area.jpg

SafeTrack

A HARDI SafeTrack kormányzásrendszer a COMMANDER-en opciós felszereltség. Ez a forradalmi funkció más hagyományos rendszerek előnyeit egyetlen, kiválóan működő kormányzási rendszerben ötvözi. A HARDI SafeTrack funkcióval nem kell választania a szűkebb fordulás vagy a nagyobb stabilitás között.

Keskeny nyomtáv
A SafeTrackkel 300 mm széles gumiabronccsal akár 1500 mm keskeny nyomtáv is megvalósítható, méghozzá a fordulási sugár növelése nélkül.

commander-features-03.jpg

Hidak, fékek és növénykímélés

Kiemelkedően jó szabad hasmagasság
A fékrendszert úgy terveztük, hogy semmilyen fékalkatrész, például fékkar vagy munkahenger sem helyezkedhet el mélyebben a híd szintjénél.

Alsó védőpajzs
Az alsó védőpajzs alapfelszereltség. A pajzs védi a permetezőgép alján futó tömlőket, valamint óvja a növényállományt is az élekkel és sarkokkal szemben. A has alatti védőpajzsot egyszerűen el lehet távolítani, miáltal biztosítható az akadálytalan hozzáférés karbantartás esetén.

 

commander-chassis-axles-brakes-and-crop-protection.jpg

Hidraulikus felfüggesztés

Az erős hidraulikus munkahengerek felveszik a lökésszerű terheléseket, és nem engedik áttevődni a szórókeretre és a traktorra. Ez magas szintű kezelői kényelmet és kiváló kijuttatási minőséget biztosít még nagy menetsebességnél is. Maximum 300 mm széles gumiabroncsok mellett a kompakt rugózási rendszer akár 1,5 m keskeny nyomtáv beállítását is lehetővé teszi.

Magas komfortszint nagy haladási és permetezési sebességek mellett is. A rugózás a gyárilag konfigurált tartály- és szórókeretmérethez igazított. A rugózás nem ront a permetezőgép hasmagasságán.

commander-chassis-hydraulic-suspension.jpg

ParaLift emelőrendszer

A HARDI ParaLift rendszer nagy növényállomány feletti magasságot biztosít bármely növénykultúrában.
A hosszú függesztőkarok nagyon rugalmas magasságállítást tesznek lehetővé: a szórókeret magassága 40–220 cm tartományban állítható, a permetezőgép kerékkonfigurációjától függően.

A szórókeret-felfüggesztés nagy csatlakozási szélessége is hozzájárul a keret kiváló működéséhez.
A 100 cm széles ParaLift szerkezet nagyon stabil csatlakozást biztosít a szórókeret számára.

A 32-36 m széles TWIN FORCE, a DELTA FORCE és a TERRA FORCE szórókeret nem rendelkezik központi keretszakasz-rugózással, és ezeknél a kereteknél a ParaLift biztosít rugózást. Mindkét ParaLift munkahenger a keret súlyának megfelelő nyomással előfeszített nyomástároló akkumulátorhoz csatlakozik.

commander-chassis-paralift.jpg

Főtartály

Nagyon alacsony tömegközéppont
Annak érdekében, hogy a permetezőgép minél stabilabb legyen, a tartály az alsó részén sokkal szélesebb. Ez biztosítja az alacsony tömegközéppontot.

Ahogy a tartály ürül, a folyadék tömegközéppontja előre tolódik, így fenntartja a vonórúd terhelését.
Ily módon biztosított, hogy a traktor kapaszkodóképessége megmarad, még emelkedőn felfelé haladva, akár majdnem üres tartály esetén is.

commander-chassis-main-tank.jpg

Öblítőtartály

500 literes térfogat minden gépen
Minden gépen ugyanolyan tartály van felszerelve, megfelelő folyadékmennyiséget biztosítva mind a külső, mind a belső tisztításhoz.

Egyszerű feltöltés a munkazónából vezérelve.
A munkazónában elhelyezett 1”-os feltöltőcsatlakozás alapfelszereltség.

A fokozott stabilitás érdekében a hídon helyezkedik el
Az öblítőtartály jellemzően az a tartály, amely utoljára ürül ki. A hátsó hídon való elhelyezésével extra stabilitás biztosítható.

Szintjelző
A kijelző a permetezőgép elején található, fokozatos tisztítást lehetővé téve.

commander-chassis-rinsetank.jpg