COMMANDER

Típus

Vontatott

Tartálytérfogat

3300 / 4500 / 5500 / 7000 l

Szórókeret-szélesség

18 - 36 m

Szórókerettípusok

DELTA FORCE, TERRA FORCE, TWIN FORCE

COMMANDER

Típus

Trailed

Tartálytérfogat

3300 / 4500 / 5500 / 7000 l

Szórókeret-szélesség

18 - 36 m

Szórókerettípusok

DELTA FORCE, TERRA FORCE, TWIN FORCE

Szórókeret-szabályozási rendszerek

AutoSlant, AutoHeight és AutoTerrain
A HARDI AutoSlant, AutoHeight és AutoTerrain rendszerek automatikusan gondoskodnak a szórókeret helyzetének szabályozásáról.

Ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő munkáját, ami hatékonyabb permetszer-kijuttatást eredményez. A rendszer a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • Robusztus és pontos ultrahangos érzékelők
 • Három üzemmód (talaj-, növényállomány-követés vagy hibrid mód) közötti választás lehetősége
 • Proporcionális szelep a finom mozgások érdekében (AutoHeight, AutoTerrain)
 • Döntés-, billentés- és magasságszabályozás (AutoHeight, AutoTerrain)
 • Döntés- és magasságszabályozás (AutoSlant)
 • Az AutoTerrain a keretmozgásokra és a szórókeretre ható csavaró erőhatásokra reagálva működik. Ez proaktív működést tesz lehetővé, vagyis a rendszer már a kiváltó okokra is reagál, nem pedig csak utána, a következményre.
alpha-evo-booms-boom-management-systems.jpg

TWIN FORCE szórókeret

Felülmúlhatatlan kapacitás és kijuttatástechnológia az időjárástól való függetlenséggel párosítva.
A legnagyobb kihívást az időjárási körülmények miatti időzítést jelenti. Vegye kézbe az irányítást. A HARDI TWIN rendszerrel a levegő segítségével lehet úrrá a szél káros hatásán. A kezelő szabályozhatja a légáram sebességét és irányszögét, miáltal biztosítható a növények teljes felületi lefedettsége.

Az ideális nagyteljesítményű megoldás
A hagyományos permetezőgépek esetében az elsodródás olyan mértékű lehet, hogy a kezelőnek esetleg abba is kell hagynia a munkát. Az elsodródás hatékony kézben tartásával a kezelő sokkal könnyebben képes elvégezni a permetezési feladatot.

Az esetek túlnyomó többségében a TWIN rendszerű permetezőgéppel dolgozó gazdálkodóknak legalább kétszer annyi permetezésre alkalmas óra áll rendelkezésére a megfelelő permetezésre, mint a hagyományos gépet üzemeltetőknek.

A TWIN FORCE szórókeretek 18 és 36 m közötti szélességgel rendelhetők.

sprayer-components-twin-force-benefits.jpg

Akár 100%-kal nagyobb permetezési kapacitás
Az időzítés mindennél fontosabb! Az eredmények azt mutatják, hogy 2015 tavaszán a szélviszonyok a hagyományos rendszerek számára mindössze 31 napon tették volna lehetővé a permetezést, míg a TWIN Force használatával több mint 45 további napon volt erre adott a lehetőség. Mindemellett nagyobb munkasebesség tartható, és a csökkentett vízfelhasználás miatt kevesebb töltési idővel kell számolni.

Több permetezési lehetőség, csökkentett elsodródás, csökkentett vegyszerfelhasználás, pontosabb kijuttatás, nagyobb munkasebesség és összességében hatékonyabb munkavégzés!

alpha-evo-booms-twin-force-angle.jpg

Akár 30% is megtakarítható a vegyszereken
Az évek során számos kísérlet igazolta a vegyszerhatékonyság javulását a TWIN rendszer használata esetén.

Ezzel a rendszerrel lehetőség van a kijuttatási mennyiségek finomítására, és némely területen az egész permetezési szezonra vonatkoztatva 30%-os csökkenést is elértek a vegyszerfelhasználásban.

 • Akár 100%-kal nagyobb permetezési kapacitás
 • Akár 30% is megtakarítható a vegyszereken
 • Kisebb mértékű elsodródás
 • Jobb a permetszer növényállományba történő penetrációja
 • A permetezés gazdaságosabb
 • A vízfelhasználás alacsonyabb
 • Nagyobb munkasebesség érhető el
 • Több mint 30 éves tapasztalat

TERRA FORCE szórókeret

A HARDI TERRA FORCE szórókeret szilárdság, teljesítmény és kapacitás tekintetében felülmúlhatatlan a hagyományos szórókeretekkel összehasonlítva. A DynamicCenter vagy az AutoTerrain rendszerek minden körülmények között gondoskodnak a szórókeret stabilitásáról, és nagy menetsebességet tesznek lehetővé.

commander-booms-terra-force.jpg

DELTA FORCE szórókeret

Ezzel az egyedülálló kialakítással olyan szórókeretet fejlesztettünk ki, amely nagy munkaszélességet biztosít a szántóföldön, mindazonáltal szállításkor a maga 255 cm-es szélességével rendkívül kompakt. A szórókeret kifejezetten alkalmas nagy munkasebességhez: a szórókeret-szabályozás tökéletes.

3-as csukódású: 39/27/15 m, 36/27/15 m, 36/24/13 m, 33/25/15 m, 33/24/13, 32/25/15 m. 2-ős csukódású: 30/15 m, 28/14 m, 27/14 m, 24/12 m

Az ingafelfüggesztés pozicionálásával öt fokozatban lehet állítani, hogy a keret a permetezőgép mozgását vagy a terepalakulást kövesse.

Egyedülálló kialakítás
A szórókeret-kialakítások tekintetében a teljesítmény, a munkasebesség és a minőség a legfontosabb kulcsszavak. Szórókereteink következő generációjának kifejlesztésekor ennek a három területnek az elemzésére és optimalizálására koncentráltunk.

Az eredmény – a HARDI DELTA FORCE. Egyedi kialakításával olyan, nagyméretű kereteket tudunk kínálni, amelyek nagy munkasebesség mellett is képesek fenntartani a szórókeret optimális működését. Ugyanakkor a DELTA FORCE szállítási szélessége mindössze 255 cm. Csúcsminőségű svéd acélt használva optimalizáltuk a tömeg és szilárdság viszonyát, és sikerült tökéletes rendszerű, kevés karbantartást igénylő és nagyszerű teljesítményt nyújtó keretet létrehoznunk.

commander-booms-delta-force.jpg

DELTA szórókeret

A HARDI DELTA szórókeret kiváló teljesítményt és megbízhatóságot nyújt. A strapabíró háromdimenziós szerkezet nagy tartósságot biztosít. A keret 18–24 méteres hosszúságban rendelhető és kompakt kialakítása megkönnyíti a szállítást és tárolást.

Középpont feletti rögzítőmechanizmus
A DELTA integrált, középpont feletti rögzítőmechanizmussal rendelkezik, amely a háromdimenziós kialakításának is köszönhetően rendkívül merev struktúrát alkot, minimalizálja a nem kívánatos keretmozgásokat, és nagyon pontos kijuttatást tesz lehetővé.

Kitörő végszakaszok
Egy minden irányban elmozdulni képes, állítható rugófeszítéses kitörő rendszer védi a szórókeretszárnyvégeket a sérülésektől.

Védett fúvókatartók
A TRIPLET fúvókatartók a szórókeret-szerkezet védelmében vannak elhelyezve, ami biztosítja, hogy kevesebb meghibásodás és leállás forduljon elő a szántóföldön.

commander-booms-delta.jpg