RUBICON

Típus

Önjáró

Tartálytérfogat

9000 l

Szórókeret-szélesség

36 - 52 m

Szórókerettípusok

ALU

RUBICON

Típus

Selfpropelled

Tartálytérfogat

9000 l

Szórókeret-szélesség

36 - 52 m

Szórókerettípusok

ALU

Pommier alumínium szórókeretek

Nagy fesztávú szórókeretek fejlesztése és kialakítása terén a POMMIER piacvezető pozícióban van.

A cég 30 év felhalmozott tapasztalatával rendelkezik, ami valódi előnyt jelent a könnyebb, erősebb és szélesebb szórókereteket igénylő gazdálkodók számára.

A RA kétszeres csukódású, 36–52 méter széles szórókeretek már bizonyítottak a szántóföldi munkában és a megbízhatóság terén. Az acélszerkezettel összehasonlításban a tömegcsökkenés előnyei felbecsülhetetlenek.

Az opcionális AutoHeight automatikus keretmagasság-állítás új etalont jelent a szórókeret-működés értékelésében. Alacsonyabb keretmagasság alkalmazását teszi lehetővé, ami mérsékli az elsodródást.

A hasonló szélességű, acélszerkezetű keretekhez viszonyítva a RA szórókeretszárnyak a POMMIER szabadalmat képviselő kilengéscsillapításnak is köszönhetően lényegesen kisebb terhelést és erőhatást fejtenek ki a központi keretrészre.

A POMMIER kíméletes csukási funkciója védi a szórókeretet összecsukáskor.

rubicon-booms-pommier-alu-booms.jpg

AutoHeight szórókeret-szabályozás

Az AutoHeight szabályozás problémamentes keretmagasság-szabályozást jelent, mivel automatikusan fenntartja a megfelelő munkamagasságot a fúvókák számára, gondoskodik a jobb kijuttatási minőségről, és csökkenti az elsodródást.

Az AutoHeight rendszer a központi keretszakaszra és a keretszárnyakra erősített ultrahangos érzékelők segítségével tartja a teljes szórókeretet az előre beállított magasságban a talajszint vagy a növényállomány felett.

Az egyes keretszárnyak proporcionális szelepvezérléssel történő magasságkorrekciója finoman, egyenletesen és automatikusan történik. Az AutoHeight fenntartja az előre beállított szórókeret-magasságot a talaj vagy a növényállomány felett.

rubicon-booms-autoheight-boom-control.jpg

ActivAir

Az ActivAir egy gyorsreagálású fúvóka ki-/bekapcsoló vezérlőrendszer, amely a Rubicon levegőellátó rendszerét használva képes egy pillanat alatt nyitni és zárni a csepegésmentes fúvókákat a permetezés során.

A nyomás alatti levegő 8 mm-es vezetékeken jut el a szórókereten az elektromos aktiválású mágnesszelepekig, majd innen 4 mm-es légvezetékek vezetnek minden egyes csepegésmentes szelephez.

Az ActivAir gyors reagálású fúvókavezérlés gyors és pontos, ennek köszönhetően ideális az AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlési rendszerekhez. Ezen kívül a permetezővezetékek – az AutoSectionControl működése közben az átfedés minimalizálása érdekében – 9–18 szakaszra vannak felosztva.

Amikor egy fúvóka bekapcsolása érdekében egy mágneskapcsoló aktiválódik, a légnyomás kinyitja a csepegésmentes szelepeket, és a fúvókák elkezdenek permetezni. Amikor a mágnestekercs a fúvóka kikapcsolása érdekében deaktiválódik, a csepegésmentes szelepek rugófeszítés alatt zárva maradnak.

Amikor a fúvókák zárva vannak, a folyadékrendszer folyamatosan keringteti vegyszerkeveréket a szórókeret vezetékeiben annak biztosítására, hogy a szórókeret feltöltött állapotban bármikor készen álljon a permetezésre.

rubicon-booms-activair.jpg

Világítás

A szórókeret alatt elhelyezett munkalámpákkal lehetővé válik a sötétben történő munkavégzés.

Ha a körülmények a permetezésre az éjszakai időszakban válnak alkalmassá, akkor a munkát jelentősen megkönnyíti a RUBICON munkalámpa-készlete.

A hátsó létrát megvilágító lámpa a fülketetőről kapcsolható, és a platform mentén világít.

A központi keretszakaszra erősített LED fényhíd 150 m-es távolságban előrefelé, az oldalra irányuló lámpák pedig oldalra világítják be munkaterületet.

A szórókeret alá kék fénnyel világító lámpák tiszta és nem zavaró megvilágítást biztosítanak a keret hosszában, és lehetővé teszi a fúvókák működésének vizuális ellenőrzését.

rubicon-booms-lighting.jpg

Központi szórókeretszakasz

A RUBICON újraértelmezi a szórókeret-stabilitás fogalmát: egy forradalmi újdonságot jelentő szórókeret-felfüggesztési rendszer független merevségbeállításokat tesz lehetővé a rugókon és a munkahengereken a központi keretszakasz jobb és bal oldalán. A szórókeret stabil marad a legnehezebb üzemeltetési körülmények között is.

Szántóföldi kísérleteket végeztünk a szórókeretet a talajtól mindössze 50 cm-es magasságban tartva, 50 km/h munkasebesség mellett (fordulások során 30 km/h), és a szórókeret nem érintette a talajt!

A széles központi keretszakasz kiváló kilátást biztosít közúton.

A rugófeszítés a középponti helyzetben tartja a központi keretszakaszt, míg a hidraulikus lengéscsillapító elnyeli a keretmozgások energiáját. A kezelőfülkéből működtetett hidraulikus aktuátor kisebb vagy nagyobb nyomást fejt ki a rugóra az ellenállás megváltoztatásához.

rubicon-booms-boom-centre.jpg

ParaLift függesztőrendszer

A ParaLift extra szélessége biztosítja a kivételes szórókeret-stabilitás alapját. 1,7 méteres középponti magasságnál van a vázhoz rögzítve, és 2,3 m szélességben tartja a keretet. A ParaLift szélessége és torziós szilárdsága jelentősen meghaladja a jelenleg elérhető legnagyobb szélességű szórókeretek által támasztott követelményeket.

Két nagyméretű, nitrogén-akkumulátorral rendelkező munkahenger biztosítja a szórókeret függőleges irányú lengéscsillapítását és magasságszabályozását. A keret a talajtól mérve 0,5–2,7 m magasságtartományban állítható.

Egy sűrített levegővel működő ParaLift reteszrendszer biztosítja a szórókeret helyzetét a biztonságos közúti közlekedéshez.

rubicon-booms-paralift.jpg