HELLIOS

Típus

Önjáró

Tartálytérfogat

3000 l

Szórókeret-szélesség

21 - 30 m

Szórókerettípusok

ALU

HELLIOS

Típus

Selfpropelled

Tartálytérfogat

3000 l

Szórókeret-szélesség

21 - 30 m

Szórókerettípusok

ALU

Motor

A Hellios III egy vízhűtéses, 4,4 literes, 4-hengeres Perkins motorral rendelkezik, amely 129 kW / 170 LE teljesítmény leadására képes.

A motor 1500 1/min névleges fordulatszámon üzemel, amely jelentősen mérsékli a fülke zajszintjét.

A motor ezen kívül automatikus fordulatszám-szabályozással is rendelkezik, ami a hidrosztatikus motor nyelését is szabályozza.

hellios-engine-transmission-engine.jpg

EcoControl / CruiseControl

Szántóföldi munkavégzéskor a kezelő tetszés szerint bekapcsolhatja az EcoConrol vagy a CruiseControl üzemmódokat.

A CruiseControl üzemmód bekapcsolásával a permetezőgép állandó menetsebességet tartva dolgozik. Ez nem csak az üzemanyag-fogyasztást optimalizálja, hanem a munkaminőséget is nagymértékben javítja, mivel a gép egyenletes sebességgel halad. A CruiseControl sebességtartó üzemmód kizárólag szántóföldi üzemmódban aktiválható.

Ha az EcoControl üzemmód választásakor a motor fordulatszáma automatikusan igazodik az aktuális nyomatékigényhez. 80%-os terhelési határértékig a motor 1500 1/min fordulatszámon üzemel. Nagyobb teljesítményigény esetén (nagyobb terheléskor) a motor fordulatszáma 1900 1/min-re emelkedik.

hellios-engine-transmission-ecocontrol.jpg

Automotive üzemmód

Az Automotive üzemmód kizárólag közúti közlekedés során kapcsolható be. Ekkor automatikusan aktiválódik a közúti fokozattartomány, és a menetsebesség a motor fordulatszámával (1000–1900 1/min) arányosan változik.

Ha az Automotive üzemmódot az EcoControl üzemmóddal együtt használják, a permetezőgép 40 km/h-s menetsebességet 1500 1/min motorfordulatszám mellett tud megvalósítani.

hellios-engine-transmission-automotive-mode.jpg

Erőátvitel

A HELLIOS hidromechanikus hátsó híddal rendelkezik. A hátsó híd kerekeinek meghajtása egy 115cm³-es H1 hidosztatikaszivattyúval és egy 160 cm³ nyelésű H-1 hidromotorral történik (mindkettő Sauer Danfoss gyártmány).

hellios-engine-transmission-transmission.jpg