HELLIOS

Típus

Önjáró

Tartálytérfogat

3000 l

Szórókeret-szélesség

21 - 30 m

Szórókerettípusok

ALU

HELLIOS

Típus

Selfpropelled

Tartálytérfogat

3000 l

Szórókeret-szélesség

21 - 30 m

Szórókerettípusok

ALU

Vázszerkezet

A Hellios alváza saját, cégen belüli kutatási és fejlesztési részlegünk tervező munkájának eredménye, és az alváz gyártása is a cégcsoporton belül történik. 6 mm vastagságú, nagy szilárdságú acélprofilokat használva biztosítjuk a gép kivételes mechanikai ellenállóképességét anélkül, hogy hogy a gép tömege túlzottan megnövekedne.

A különböző részegységek elrendezése ideális tömegeloszlást biztosít, ezáltal a permetezőgép optimális kezelési tulajdonságokkal rendelkezik, és minimális talajtömörítést okoz.

hellios-chassis-chassis.jpg

FloatRide rugózás

A Hellios három csuklópontos pneumatikus rugózással van felszerelve, amelyben egy rugózási pont a mellső hídon, kettő további pedig a hátsó hídon helyezkedik el. A mellső híd rugózási rendszere egy dőlésgátló mechanizmust tartalmaz, amely biztosítja, hogy az oldalirányú erőhatások ne kerüljenek át a szórókeretre.

hellios-chassis-floatride-suspension.jpg

Kormányzási rendszer

A HELLIOS alapfelszereltségben összkerék-kormányzással rendelkezik. A kezelő az alábbi kormányzási módok közül választhat:

  • 2-kerékkormányzás: a táblák közötti közlekedéshez
  • 4-kerékkormányzás: a minimális fordulási sugár eléréséhez például forduláskor vagy parkolási manőverek esetén
  • Oldalazó kormányzási mód: lejtőn a rétegvonal mentén haladva segít a gép helyzetének stabilizálásában
hellios-chassis-steering-system.jpg

Fordulási sugár

Az összkerék-kormányzási módban, az automatikus hátsókerék-beállításnak és a nagy kikormányzási szögnek köszönhetően a HELLIOS belső fordulási sugara 2,25 méteres nyomtávbeállításnál, 12,4 R36/46 méretű abroncsokkal mindössze 3,6 méter.

A HELLIOS ennek köszönhetően ideálisan alkalmazható kis táblákon vagy nagy értékű árunövény-kultúrák esetén, ahol általában nagyon szűk a forgó.

hellios-chassis-turning-radius.jpg

Felületkezelés

Összeszerelést követően minden acél alkatrész saját, belső festőüzemünkbe kerül, ahol a folyékony festékbevonat kialakítása előtt történik az alkatrészek zsírtalanítása, öblítése, és homokszórása.

A festett alkatrészek bevonatát ezt követően 75°C-on, 35 percen keresztül polimerizálják.

Mielőtt a tartályok és a védőburkolatok is a helyükre kerülnének, a gépeket a 17 méter hosszú festőfülkébe viszik végső festésre.

Ezzel a folyamattal kiemelkedő felületvédelmet garantálunk a korróziónak vagy ultraibolya fény hatásának kitett felületeken.

alpha-evo-chassis-surface-treatment.jpg