ALPHA evo

Típus

Önjáró

Tartálytérfogat

4200 / 5100 l.

Szórókeret-szélesség

24 - 44 m.

Szórókerettípusok

TWIN FORCE / DELTA FORCE / ALU

ALPHA evo

Típus

Selfpropelled

Tartálytérfogat

4200 / 5100 l.

Szórókeret-szélesség

24 - 44 m.

Szórókerettípusok

TWIN FORCE / DELTA FORCE / ALU

Munkazóna

A feltöltés vagy a tisztítás során a permetezőgép működtetéséhez szükséges minden elsődleges funkció kezelőszerve könnyen hozzáférhető a munkazóna központi részén.

Az ésszerűen elhelyezett FluidBox és a jól látható, színkódolt ikonok nagyon egyszerűen átláthatóvá és kezelhetővé teszik a rendszert. Ez jelentősen csökkenti a permetezőgép indításához és működtetéséhez szükséges időt.

  • Egyszerű és praktikus
  • Minden funkció integrált
  • A biztonság érdekében a szelepek színkódoltak
  • Önfeltöltő csatlakozások
  • A motorfordulatszám és szivattyúműködés távvezérlése
  • 15 l-es tisztavizes tartály

Az ALPHA evo gépen alapfelszereltség egy 180 literes vegyszergöngyöleg-tároló.

alpha-evo-workzone-workzone.jpg

Szivattyú

A nagyobb méretű permetezőgépek által támasztott követelményeknek való megfelelés és a hosszabb élettartam érdekében a HARDI 464 típusú szivattyút alkalmazzuk. A nyomásesés mérséklését a membrán feletti áramlás javításával sikerült elérni. A karbantartás egyszerűsítése érdekében a szivattyún integrált emelőhorgokat helyeztünk el, és az elöl és hátul történő zsírzás megkönnyítésére két zsírzószem helyét is megváltoztattuk. A műszaki élettartam meghosszabbítása érdekében az öntvény hajtókar-támasztógyűrűt is átalakítottuk. A legszembetűnőbb változást az új burkolatok jelentik, amelyek a sár és víz rendszerbe történő bejutásától védik a szivattyút.

  • Önfeltöltő
  • Károsodás nélkül járhat szárazon
  • Könnyen szervizelhető
  • Külső kenéssel ellátott forgattyúház
alpha-evo-workzone-pump.jpg

EasyClean szűrő

Az EasyClean szűrő egy nagykapacitású szívóági szűrő. A szűrő állapota folyamatos felügyelet alatt tartható a SafeSpray vákuummérő segítségével.

Ezáltal biztosítható, hogy a szűrő tisztítása akkor és csakis akkor történjen, amikor erre szükség van. A szűrő tisztításakor a kezelőnek mindössze 90°-kal el kell fordítani a fedelet. Ezzel elzárja a főtartály szelepét a szűrő alján, és kinyitja a szűrőt a vizsgálathoz.

alpha-evo-workzone-easyclean.jpg

CycloneFilter szűrő

A HARDI CycloneFilter ciklonszűrő egy egyedülálló nyomóági szűrő, amely nagy sebességű örvénylést alkalmaz a tisztítóhatás biztosítására. Ez az örvénylő működés jelentősen megnöveli a szűrő tisztítási teljesítményét.

Ezen kívül a ciklonszűrő egy egyedülálló regenerációs funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a szükség szerinti átöblítését.

Az egyedülálló ciklonműködés jelentősen javítja az öntisztulási képességet.
A szűrő belsejében létrejövő örvénymozgás felgyorsítja a folyadék mozgását a szűrőház mentén, ezáltal növeli az öntisztulási folyamat hatékonyságát.

A szűrőt álló helyzetben kell beszerelni.
A szűrő olyan helyzetben van felszerelve, ami biztosítja, hogy nem juthat ki folyadék a szűrő ellenőrzésekor. Ezzel kevesebb leállásra van szükség, és a folyadékrendszerben is kisebb a nyomásesés.

alpha-evo-workzone-cyclone.jpg
alpha-evo-workzone-maintank.jpg

Főtartály / Tartályöblítés

Nagyon alacsony tömegközéppont
A tartály alacsony profillal és mély összefolyóval rendelkezik, ami alacsony tömegközéppontot eredményez. A tartály a két híd között helyezkedik el, így a töltöttségi szint nem igazán befolyásolja a tömegeloszlást.

Hatékony keverés
A tartály kialakítása miatt az összefolyó közelében nagyon hatékony a keverő hatás.

Nagyon mély központi tartályösszefolyó
A permetezőgép még akár 10 fokos lejtőn (vagy emelkedőn) állva is teljesen kiüríthető.

A tartályöblítő fúvókákkal egyszerűen átmosható a tartály belülről.
Az öblítőfúvókák a belső tartályfelület 100%-át elérik. Nincsenek szögletes sarkok, ahol leülepedhetne a növényvédőszer.

Egyszerű külső tisztítás
A tartály sima felülete a gépet nagyon könnyen tisztíthatóvá teszi.

Öblítőtartály
Az öblítőtartály a főtartályba integráltan helyezkedik el, és 410 literes (3500/4100) illetve 600 literes (5100) kapacitásával megfelelő folyadékmennyiség befogadására képes mind a belső, mind a külső tisztításhoz. Az öblítőtartály könnyen feltölthető akár a platformról, akár a talajról.

TurboFiller

A HARDI TurboFiller vegyszerbekeverő nagy mennyiségű por állagú és folyékony növényvédőszer kezelésére lett kifejlesztve. A nagy kapacitása a tartály alján lévő, forgó keverőtárcsa által kevert víz örvénylő hatásával kombinált erős vákuumnak köszönhető.

Nagy keverési teljesítmény
A vegyszerbekeverő nagy nyomású folyadék segítségével kelt erős örvénylést a tartályban. Ennek az erős keverőhatásnak köszönhető, hogy bármilyen por állagú, vagy folyékony halmazállapotú vegyszer bekeverése még azelőtt megtörténik, hogy a permetlé tartályba kerülne. A leghatékonyabb keverést akkor végzi a TurboFiller, ha legalább félig van töltve vízzel.

Optimális betöltési magasság
Egy rugó-előfeszítéses tartókonzol könnyíti meg a TurboFiller – biztonsági reteszeléssel rögzített – szállítási helyzetből feltöltési helyzetbe történő átállítását. A feltöltési helyzetben a betöltőnyílás körülbelül 95 cm-re van a talajszinttől.