ALPHA evo

Típus

Önjáró

Tartálytérfogat

4200 / 5100 l.

Szórókeret-szélesség

24 - 44 m.

Szórókerettípusok

TWIN FORCE / DELTA FORCE / ALU

ALPHA evo

Típus

Selfpropelled

Tartálytérfogat

4200 / 5100 l.

Szórókeret-szélesség

24 - 44 m.

Szórókerettípusok

TWIN FORCE / DELTA FORCE / ALU

HC 9600

Minden fontos permetezési funkció vezérlőeleme kéznél van. A multifunkciós joystick és a 12,1”-os érintőképernyő segítségével a jelenleg elérhető legmagasabb szintű kezelői kontrol valósul meg.

A HC 9600 vezérlő egység nagyteljesítményű, minden funkciót magába foglaló precíziós gazdálkodási eszközt bocsát a gazdálkodók rendelkezésére. Az integrált funkciók sora – a teljesség igénye nélkül – tartalmazza a sorvezetést, adatrögzítést, kijuttatási jelentések készítését, GPS-vezérlésű permetezést, automata kormányzást stb..

ISOBUS
Az ALPHA működtethető egy virtuális ISOBUS terminál segítségével is, miáltal az olyan, intelligens funkciók, mint az AutoWash vagy a PrimeFlow közvetlenül az ISOBUS terminálról érhetők el.

ISOBUS ISO 11783
Az ISOBUS adatátviteli technológia eredendő célja, hogy szabványosítsa a kommunikációt a traktor és a munkaeszköz között, miközben teljes adatátviteli kompatibilitást biztosítson a gazdaságban használt mobil rendszerek és az irodai szoftverek között. A rendszer alapja az ISO 11783 számú szabvány (“Mezőgazdasági és erdészeti traktorok és munkagépek – vezérlési és kommunikációs adathálózata”).

alpha-evo-electronics-hc-9600.jpg

AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlés

Automatikusan nyitja és zárja a szórókeretszakaszokat
Amikor már korábban kezelt terület felett halad el a keret, mint például a forgón, ék alakban szűkülő táblaszakaszon, vagy fák és egyéb akadályok körül, az ASC (automatikus szakaszvezérlés) vezérli az érintett keretszakaszokat.

A HC 9600 alapfelszereltségben tartalmazza az AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlést, és csak egy GPS-vevőhöz kell csatlakoztatni. Permetezés közben az ASC automatikusan rögzíti a kezelt terület nagyságát. Egy olyan, jellemző szituációban, amikor a forgó kerül elsőként permetezésre, az AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlés gondoskodik arról, hogy a táblán végzett későbbi munka során, ha a szakasz már permetezett rész fölött halad el, akkor az adott szakasz automatikusan lezárjon.

alpha-evo-electronics-autosectioncontrol.jpg

FluidBox

A FluidBox az AutoAgitation, AutoFill és AutoWash funkciók esetében használatos. Ez a folyadékrendszer távvezérlését jelenti, és ez a vezérlő praktikusan a töltőterületen helyezkedik el.

Minden, álló helyzetben végzendő permetezési művelet elvégezhető anélkül, hogy a traktor fülkéjébe be kellene lépni. Ezzel egyrészt idő takarítható meg, másrészt nagymértékben csökken a potenciális fülkeszennyeződés veszélye.

Más műveletek, mint például a főszelep be/kikapcsolása is elvégezhető, ami fúvókacserénél is praktikus funkció.

alpha-evo-electronics-fluidbox.jpg

AutoWash

A HC 9600 vezérlése mellett az öblítővízzel a lehető legnagyobb tisztítóhatás érhető el. Az akár 6 öblítési ciklus rendkívül alacsony szintre csökkenti a vegyszermaradványok koncentrációját, így amikor a tartályt feltöltik a következő permetezési munkához, nem valószínűsíthető, hogy az előző alkalmazásból vegyszermaradvány veszélyeztetné az állományt.

alpha-evo-electronics-autowash.jpg

AutoFill automata feltöltés

Megkönnyíti a tartálytöltés műveletét a kezelő részére

  1. A tartály aktuális töltöttségi szintje leolvasható a HC 9600 képernyőjéről
  2. A kezelő a traktor kezelőfülkéjéből tudja beállítani a töltési mennyiséget
  3. A kezelő a munkaterülethez lépve csatlakoztatja a tömlőket és a FluidBox segítségével elindítja a műveletet
  4. Amikor a töltési folyamat elérte a töltési mennyiséget, a SmartValve szelep lezár
alpha-evo-electronics-autofill.jpg

Automata keverés / Tartályszintmérő

Automatikus keverési funkció a maximális keverőhatás biztosítására
Amint a tartály kiürül, a számítógép leszabályozza az áramlást a habképződés megakadályozása érdekében, és minimalizálja a tartály kiürülésekor visszamaradó folyadék mennyiségét.
Töltéskor automata keverés maximális gyorstöltési teljesítményt garantál.
Az optimális keverőhatás érdekében különböző programok választhatók ki.
A FluidBox segítségével manuális felülvezérlés is megvalósítható.
Az AutoAgitation alapfelszereltségi jellemző az AutoFill és/vagy AutoWash funkciók megléte esetén.

Tartályszintmérő
A tartályszintmérő egy elektronikus folyadékszinjelző érzékelő, amely az alapfelszereltség részét képezi, ha az ALPHA evo AutoAgitation (automata keverés) funkcióval rendelkezik.

Méri a töltöttségi szintet, és arra is lehetőség van, hogy ezt automatikusan ki is jelezze a képernyő. Be lehet állítani egy alacsony tartályszintre történő figyelmeztetést is.

alpha-evo-electronics-autoagitation.jpg

PrimeFlow

A PrimeFlow egy nyomás alatt működő rendszer, amelynek feladata, hogy keringtesse a folyadékot egészen a fúvókákig, mielőtt a tényleges permetezés megkezdődne. Ez megakadályozza a leülepedést, és lehetővé teszi a szórókeret csöveinek átöblítését is anélkül, hogy a folyadékot ki kellene permetezni a talajra.

A keretszakaszonként felszerelt fúvókák száma szabadon konfigurálható annak érdekében, hogy illeszkedjen a gyakorlati követelményekhez. Ha szükséges, a szakaszok működése később is beprogramozható.

A vezérlőelemek a fúvókáknál vannak, és ez az öblítőtartályban lévő víz felhasználásának hatékonysága szempontjából ideális, mikor a gépet a szántóföldön kell tisztítani.

alpha-evo-electronics-primeflow.jpg