ALPHA evo

Típus

Önjáró

Tartálytérfogat

4200 / 5100 l.

Szórókeret-szélesség

24 - 44 m.

Szórókerettípusok

TWIN FORCE / DELTA FORCE / ALU

ALPHA evo

Típus

Selfpropelled

Tartálytérfogat

4200 / 5100 l.

Szórókeret-szélesség

24 - 44 m.

Szórókerettípusok

TWIN FORCE / DELTA FORCE / ALU

Vázszerkezet

Kialakítása a közúton és szántóföldön egyaránt nagy sebességből adódó követelményeknek való megfelelést szolgálja, miáltal az ALPHA vázszerkezete maximális kényelmet biztosít munkavégzés közben.

A vázszerkezet anyaga nagyszilárdságú acél (DOMEX® svédacél), és „U”-profilú gerendelyekből és szegecselt kereszttagokból áll a kis tömeg és a rugalmasság érdekében.

A mellső és a hátsó híd közti optimális tömegeloszlás érdekében a fő részegységek (motor, főtartály, öblítőtartály, egyéb tartályok, szivattyú stb.) elhelyezését alapos vizsgálatok előzték meg, és ezáltal a kezelhetőség kiemelkedő, és a talajszerkezet megóvása is biztosított.

Minden, változó terhelést jelentő rész a gép központi részén helyezkedik el.

alpha-evo-chassis-frame.jpg

Rugós felfüggesztés

A HARDI egyszerű és megbízható rugózási rendszere természetes és optimális módon segíti a terepakadályokon történő áthaladást. Kiváló talajkövetést biztosít a kapaszkodóképesség érdekében, és a kezelői kényelmet is fokozza.

Ez a felfogatási mód nagyszerű jellemző, amely mérsékli a vázszerkezetre ható terhelést, és meghosszabbítja a gép élettartamát.

A mellső híd felfüggesztését két spirálrugó biztosítja, míg a hátsó hídon az állítható lengéscsillapítóval egybeépített spirálrugó az alváz középvonalában helyezkedik el. A dőléscsillapító kialakításnak köszönhetően a hátsó híd keresztirányú mozgása nem zavarja a szórókeret stabilitását.

(A tekercsrugós felfüggesztés csak az ALPHA 3500 és 4100 esetében áll rendelkezésre)

alpha-evo-chassis-coilspring.jpg

FloatRide rugózás

Az ALPHA permetezőgépek opcionális FloatRide légrugózással való felszerelésével a szokványos spirálrugós felfüggesztést légrugók váltják fel. Ez még jobb szórókeret-stabilitást eredményez, és meredek lejtőkön az ALPHA permetezőgépek egyensúlyának megőrzését is elősegíti. A vázszerkezet magassága a tartálytérfogattól függetlenül változatlan marad.

A független kerékmozgás a 185 mm-es kitérési mozgástartománynak köszönhetően biztosítja az ALPHA maximális kényelmét, még nagy munkasebességnél is.

(Az ALPHA 5100 esetében alapfelszereltség – Az ALPHA EcoDrive 3500 és 4100 esetében opció)

floatride_usp.jpg

Hidraulikus nyomtávállítás

A FloatRide rugózással rendelkező ALPHA evo EcoDrive felszerelhető hidraulikus nyomtávállítási funkcióval is. Az ilyen híd esetében a nyomtáv 180–280 cm vagy 210–320 cm tartományban állítható (a gumiabroncsmérettől függően).

A kezelő a fülkében elhelyezett kijelző segítségével tudja állítani a nyomtávot, és akár azonnal indulhat is. Ily módon lehetőség van a nyomtávváltoztatásra a közútról a szántóföldre menet, vagy kalászos gabonáról kukoricára vagy zöldségnövényre történő átállás esetén, 1 méternyi állítási lehetőséggel a minimális és maximális nyomtáv között.

alpha-evo-feature-3.jpg

Kormányzási rendszerek

Összkerékhajtás / két- és négykerékkormányzás
A három különböző kormányzási rendszer rendkívül sokoldalú működtetést biztosít az ALPHA evo számára. Közúton a szokványos módon, a mellső kerekek kormányzásával haladhat, míg permetezés közben kihasználhatja az összkerékkormányzás vagy az oldalazó kormányzás előnyeit.

Összkerékkormányzás esetén a gép középpontjához mért fordulási sugár mindössze 462 cm, ami rendkívül szűk fordulókört tesz lehetővé. Ez maximális manőverezőképességet biztosít még a kisméretű táblákon is, és növeli a gép területteljesítményét. Lejtős területeken az oldalazó kormányzás lehetőségeit kihasználva a hátsó kerekek azonos irányú kormányzásával stabilizálható a nyomvonaltartás.

alpha-evo-chassis-steering-systems.jpg

Fordulási sugár

A gumiabroncsok és a konzolok mindössze 56 cm-es szélességének, a kis fordulási sugárnak és az egymás mögötti kerekek teljesen azonos nyomvonalban haladásának köszönhetően a növényállomány károsítása minimális.

Összkerékkormányzás és 2 m-es nyomtáv esetén a fordulási sugár mindössze 462 cm (az alváz középpontjához mérve).

Az összkerékkormányzás összecsukott szórókerettel is lehetséges.

Az ALPHA evo tengelytávja 375 cm, ami biztosítja a gépstabilitást menet közben, még egyenetlen terepen is.

alpha-evo-chassis-turning-radius.jpg

Tökéletes felületkezelés

A csúcstechnológiás felületkezelés 13 kezelést foglal magába, beleértve egy előkezelést és az összes fődarab porfestését is.

A csavarok, anyák és kötőelemek Delta-Magni kezelése mellett minden termékünk fokozott korrózióvédelemben részesül.

alpha-evo-chassis-surface-treatment.jpg